TELEFONY ALARMOWE: 998 lub 112
ZAANGAŻOWANI W DZIAŁANIU
W GOTOWOŚCI DO PODJĘCIA DZIAŁAŃ

Walne Zebranie 2019

W dniu 2 lutego 2019 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Członków Ochotniczej Straży Pożarnej w Łukowicy.

W sobotę 2 lutego 2019 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Członków Ochotniczej Straży Pożarnej w Łukowicy, w którym uczestniczyli członkowie czynni, wspierający, honorowi oraz MDP Ochotniczej Straży Pożarnej w Łukowicy. Zebranie otworzył dh Józef Pietrzak - Prezes OSP w Łukowicy, a dalszą część prowadził przewodniczący zebrania dh Marek Wolak.

W zebraniu udział wzięli zaproszeni goście: Bogdan Łuczkowski - Wójt Gminy Łukowica, Urszula Nowogórska - Członek Zarządu Oddziału Powiatowego ZOSP RP w Limanowej, Bronisław Kunicki - Prezes Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy, mł. bryg. Krzysztof Hybel - Komendant Gminny Związku Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy, a zarazem przedstawiciel Komendanta Powiatowego Państwowej Straży Pożarnej w Limanowej, Jan Wajda - Sekretarz Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP oraz Bronisław Szumilas - Członek Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy.

Podczas zebrania podsumowany został miniony rok obfitujący w szereg zrealizowanych zadań i podjętych inicjatyw, wśród których należy nadmienić rozpoczętą jakże ważną dla naszej jednostki inwestycję jaką jest rozbudowa remizy o dodatkowe garaże. Przy tej okazji szczególnie dziękujemy za wsparcie wszystkim osobom, które w jakikolwiek sposób przyczyniły się do rozpoczęcia tej długo wyczekiwanej przez nas inwestycji. Gorące podziękowania kierujemy w szczególności na ręce byłej Pani Wójt Czesławy Rzadkosz za okazane zrozumienie i wsparcie tej inwestycji oraz dla Pani Urszuli Nowogórskiej za pomoc w zdobyciu środków w ramach programu "Małopolskie remizy". Liczymy na dalszą owocną współpracę z Urzędem Gminy Łukowica na czele z Panem Wójtem Bogdanem Łuczkowskim

Walne zebranie to także czas na podsumowanie działań ratowniczych jakie były podejmowane w minionym roku. Interwencji związanych z pożarami, wypadkami i innymi miejscowymi zagrożeniami było aż 67. Ta ilość zdarzeń kwalifikuje OSP Łukowicę w pierwszej 10-tce jednostek OSP na terenie powiatu limanowskiego z największą ilością podejmowanych interwencji.

Te działania nie byłyby możliwe gdyby nie strażacy! Podejmowane inwestycje, posiadany sprzęt - choć ważne, to jednak same w sobie nie przynoszą wymiernych korzyści, gdyby nie ludzie którzy go obsługują! Dlatego słowa największego uznania kierujemy do Was nasi drodzy strażacy, za to że jesteście, że poświęcacie swój cenny czas na kursy, szkolenia, ćwiczenia i kiedy trzeba na alarm stawiacie się by nieść pomoc poszkodowanym! W imieniu Zarządu OSP serdecznie Wam za to DZIĘKUJEMY!

Dziękujemy również naszym członkom wspierającym za ich obecność i wkład na rzecz naszej jednostki.

Szczególnym powodem do zadowolenia jest również fakt prężnie rozwijającej się Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej. To dla nich w przeciągu ostatniego roku zostały zakupione kompletne stroje, sfinansowane w dużej części ze środków jakie udało się pozyskać z 1% przekazanego przez Państwa podatku na rzecz naszej jednostki. Ogromy wkład z tego tytułu został pozyskany dzięki Panu Józefowi Morzywołkowi za co serdecznie mu dziękujemy.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ostrzeżenia pogodowe

Łukowica - ostrzeżenia

April 2024
M T W T F S S

Statystyka

Odsłon artykułów:

Odwiedza nas 191 gości oraz 0 użytkowników.

Wybrane akcje

Wspólne ćwiczenia

Wizyta przedszkolaków

Zawody 2016